Ana içeriğe atla

Savunmaya en güçlü aday Kolo Toure!


Galatasaray’da yeni gündem stoper… Ara transferde Sneijder’ı kadrosuna katan sarı kırmızılı kulüp, bir de defans oyuncusu takviyesi için harekete geçti. Cris’in sözleşmesini fesheden yönetim, Ujfalusi’nin de yeniden sakatlanmasıyla sol bek transferini dondurarak önceliğini savunmanın göbeğine verdi.

Fatih Terim’in raporu doğrultusunda liste başı olan Aurelien Chedjou için kulübü Lille’in 13 milyon Euro talep etmesi üzerine kendisinden vazgeçildi. Bir başka başarılı stoper Alex’in ayrılığına ise kulübü Paris Saint Germain sıcak bakmıyor. F.Bahçe’de de forma giyen Uruguaylı Lugano’nun da Malaga’ya gitmesi ile başka bir isim ön plana çıktı.

ARIBOĞAN - TULUN KOLLARI SIVADI

Sezon başında da gündeme gelen Kolo Toure için İcra Kurulu Başkanı Lutfi Arıboğan ve Sportif Direktör Bülent Tulun, çalışmalara başladı. Manchester City Kulübü’nün sezon başı G.Saray’a transferine izin vermediği Fildişili’nin transferi halinde, listede bulunan diğer futbolcuların aksine şampiyonlar ligi’nde sahada olması için bir engel bulunmaması da sarı kırmızılıları cezbediyor. İngiliz kulübüne Toure için 4 milyon Euro bonservis bedeli ödemeyi göze alan G.Saray, bu sezon Premier Lig’de Mancini tarafından sadece 9 kez sahaya sürülen futbolcuya vize çıkmasını bekliyor.

ALTERNATİFİ RICARDO COSTA

Vatandaşı Eboue ile birlikte Fildişi Sahili Milli Takımı’nda forma giyen Toure’nin, sezon başında olduğu gibi kulübünün izni halinde sarı kırmızılılara sorun çıkarmayacağı belirtildi. Ünlü savunma oyuncusunun alternatifi ise Valencia’nın Portekizli futbolcusu Ricardo Costa. Uygun maliyeti sebebiyle 31 yaşındaki yıldız da listedeki önemli isimlerden biri. Bu sezon Valencia ile Şampiyonlar Ligi’nde 5, La Liga’da ise 13 maçta forma giyen Costa’nın bonservisi için 2.5 milyon Euro ödemeyi planlayan yönetim, oyuncunun Devler Ligi’nde oynayamayacak oluşunu tek problem olarak görüyor.

Yorumlar